Spørgsmål og Svar

 

Vi gør os umage for at være transparente i beskrivelserne af alle vores produkter. Herunder har vi samlet svarene på de spørgsmål, som vi oftest får. Skulle du ikke finde svar på dit spørgsmål, så skriv til os via vores kontaktformular, så vender vi tilbage med svar hurtigst muligt.

 

HOLDBARHED 

Fyldte Chokolader - 8 uger

Nougatstykker - 6 måneder

Flødekarameller - 6 måneder

Flødeboller - 5 måneder på frost - 10 dage ved 15-18 grader

Ovenstående holdbarhedsangivelser gælder fra produktionsdato. Holdbarhed fremgår af labelen på varer, der købes i webshoppen. Køber du vores produkter i butikken, kan du altid få oplyst produktionsdatoen.

 

FARVER

Vi bruger primært naturlige farvestoffer. Vores naturlige farvestoffer (i pulverform), er udvundet af:

Grøn: saflor, spirulina

Gul: saflor, citron

Blå: spirulina, æble

Rød: radise, æbler og solbær

Farvepulveret bliver blandet op med kakaosmør og er derefter klar til brug. Bemærk, at vores valg af naturlige farvestoffer, giver et mere naturligt/rustikt udtryk i vores produkter.

For at kunne variere vores design har vi valgt stadig at benytte nogle få AZO fri farvestoffer (E-numre). 

Vi har fokus på med tiden at udfase E-nummer farverne så snart, at det er muligt at få disse farver i udvundet af naturlige farvestoffer.

 

ØKOLOGI

Vi bruger udelukkende økologiske ingredienser i vores produktion, bortset fra farvestoffer (se ovenstående info ang. farvestoffer).

Vi vægter økologi højt, da vi mener økologisk produktion er bedre for både naturen og klimae. Vi gør en stor indsats for at udvælge leverandører og producenter, som deler denne holdning.

 

EMBALLAGE

Som minimum er al vores emballage FSC-MÆRKET* (Forest Stewardship Council). Vores nyere æsker uden ”rude” er desuden Cradle-to-Cradle certificeret** 

*I en FSC-skov bliver der ikke fældet mere træ, end skoven kan nå at reproducere. Samtidig er FSC en sikkerhed for, at dyr og planteliv bliver beskyttet, og at de mennesker, der arbejder i skoven, er uddannede og får ordentligt sikkerhedsudstyr og løn. Kilde: https://dk.fsc.org/dk-dk/hvad-er-fsc

** Cradle-to-Cradle (på dansk: “vugge til vugge”) er et designkoncept, hvor produkter indgår i biologiske eller tekniske kredsløb og skaber værdi for både mennesker, miljø og økonomi. Det er udviklet som en respons på tendensen til blot at minimere de negative effekter på miljøet ved at spare på ressourcerne og svine mindre. For mindre dårligt er stadig dårligt. Cradle to Cradle er visionen om en verden, hvor forbrug og produktion har en positiv effekt på både økonomi, miljø og mennesker. Hvor vi er til gavn for planeten, uden at vi behøver at skrue ned for forbrug og velfærd. Kilde: https://vuggetilvugge.dk/viden-om/cradle-to-cradle/   

 

FIRMAKUNDE

Har du et firma og ønsker du, at vi skal være leverandør, så tag kontakt til os på info@mhchocolate.dk

 

Copyright 2021 © - Mark Hermann Chocolate