Barer 12g - 70g
-
BilledNavnPrisBestil
- Esmeraldas Milk 42% (EU organic) - 70g
Denne silkebløde mælkechokolade er baseret på den sjældne kakaobønne Arriba, som stammer fra Ecuadors sidste stillehavsregnskov, hvor truede løvfrøer soler sig i brisen.
Smagsmæssigt har chokoladen noter af karamel.
STØTTEPROJEKT: SJÆLDNE TRÆFRØER I MACHE CHINDUL REGNSKOVEN, ECUADOR
Esmeralda-området er i øjeblikket truet af skovrydning, hvad der i høj grad skyldes et ønske om rydning af områder til landbrug, samt direkte salg af de ressourcer, der findes i regnskovene.
Salg af denne specifikke plade chokolade bidrager til genskovning af Esmeralda-området, samt beskyttelse af de yderst sjældne træ-frøer, der lever i Mache Chindul regnskoven.
Hos Mark Hermann Chocolate er vi særligt glade for at anvende den i vores flødekarameller.
Læs mere om Original Beans Støtteprojekter.
Læs mere - Esmeraldas Vegan M!lk 50% - (EU organic) - 70G
Arriba cacao og Guara mandler i blomstring venter på insekternes berøring. Det tager hundrede fine blomstringer at lave denne chokolade.
Chokoladen er baseret på den sjældne kakaobønne Arriba, som stammer fra Ecuadors sidste stillehavsregnskov, hvor truede løvfrøer soler sig i brisen.
Smagsmæssigt har denne chokolade noter af gianduja og byg.
STØTTEPROJEKT: SJÆLDNE TRÆFRØER I MACHE CHINDUL REGNSKOVEN, ECUADOR
Esmeralda-området er i øjeblikket truet af skovrydning, hvad der i høj grad skyldes et ønske om rydning af områder til landbrug, samt direkte salg af de ressourcer, der findes i regnskovene.
Salg af denne specifikke plade chokolade bidrager til genskovning af Esmeralda-området, samt beskyttelse af de yderst sjældne træ-frøer, der lever i Mache Chindul regnskoven.
Læs mere om Original Beans Støtteprojekter.
Læs mere - Femmes de Virunga 55% (EU organic) - 70g
Mørk Mælke Chokolade, Virunga Park, Congo DR
Smagsmæssigt har chokoladen noter af ristede nødder og cappuccino. Den stærke smag ærer de selvstændige kvindelige farmere i Virunga.
STØTTEPROJEKT: FEMMES DE VIRUNGA, VIRUNGA NATIONAL PARK
Virunga Park har et trist ry som værende et af de farligste bevaringsprojekter på verdensplan. Illegale bosættelser, borgerkrige, krybskytteri og skovrydning hærger området, hvor mange dødsfald har fundet sted.
Salget af denne specifikke chokolade støtter de kvindelige cacaofarmere i at selvstændiggøre dem og ikke mindst deres samfunds ledelsesskab for fred og fremgang i Øst Congo.
Læs mere om Original Beans Støtteprojekter.
Læs mere - Beni Wild Harvest 66% (EU organic) 70g
Vild mørk chokolade, Beni Amazon, Bolivia
Chokoladen er baseret på den sjældne Beniano cacaobønne, der stammer fra Beni floden, som munder ud i Bolivias Amazonflod.
Smagsmæssigt har chokoladen noter af honning, abrikos og jasmin te.
OM BENI AMAZON
Udsprunget af savanne, skove og vandveje, er Beni en skovøgruppe, som bliver kaldt ‘chocolatales’ – chokoladeøerne. Området er det eneste sted, hvor der gror 100% vild cacao. De sidste 400 arter af den blå-halsede Macaw papegøje spiller en central rolle for cacaoen, da de er kurerer og bærer frøene fra ø til ø. Selve cacaobønnerne er noget mindre end de mere almindelige cacao sorter, men udmærker sig ved at være usædvanligt smagfulde.
Siden 2010, har Original Beans promoveret Beniano chokoladen og dens bevarelse. Høsten af den vilde cacao sikrer, at de indfødte får en indkomst og harmonerer med den traditionelle brug af jorden. Original Beans’ programmet ’One bar: One tree’ i Beni området hjælper med at bevare dette naturlige eventyrland og dets vilde beboere.
Hos Mark Hermann Chocolate er vi særligt glade for at anvende den i vores fyldte chokolade med jordbær, da chokoladens sødme og mildhed komplimenterer smagen godt.
Læs mere om Original Beans Støtteprojekter.
Læs mere - Cru Virunga 70% (EU organic) - 70g
Dyb mørk chokolade, Virunga Park, Congo DR
Cacaobønnen, der anvendes til denne chokolade, dyrkes i bufferzonen af Virunga National Park i den østlige del af den Demokratiske Republik Congo. Det er Afrikas ældste naturpark samt hjem for de sidste vilde bjerggorillaer i verden.
Smagsmæssigt har chokoladen jordagtige noter af moreller (kirsebær sort) og sort te.
STØTTEPROJEKT: VIRUNGA NATIONAL PARK
Virunga Park har et trist ry som værende et af de farligste bevaringsprojekter på verdensplan. Illegale bosættelser, borgerkrige, krybskytteri og skovrydning hærger området, hvor mange dødsfald har fundet sted.
Salget af denne specifikke chokolade støtter genplantning af området og forbedrer lokale farmeres levevilkår, samt beskyttelsen af utallige plante- og dyrearter.
Hos Mark Hermann Chocolate er vi særligt glade for at anvende den til overtræk og fyldte chokolader.
Læs mere om Original Beans Støtteprojekter.
Læs mere - Cru Udzungwa 70% with nibs (EU organic) 70g
Mørk chokolade, Udzungwa, Tanzania
Kakaobønnen, der anvendes til denne chokolade, stammer fra området omkring Udzungwa Nationalpark i det bjergrige Tanzania.
Smagsmæssigt har chokoladen noter af appelsin og karamel, der komplimenteres fremragende med de knasende kakaonibs.
STØTTEPROJEKTET I UDZUNGWA OMRÅDET
Skovrydning presser bjergelefanten i Tanzania tættere på landsbyer og farmernes afgrøder, hvorfor elefanten opfattes som et skadedyr og håndteres derefter. Antallet af vilde elefanter i Udzungwa området er faldet med mere end 50 % siden 2009.
Salg af denne specifikke chokolade støtter lokale kakaofarmere, og derved beskyttelsen af nationalparken samt Bjergelefanten, der lever i området. 40.000 træer samt bi- hegn, der guider elefanterne uden om markerne, er i mellemtiden blevet plantet.
Læs mere om Original Beans Støtteprojekter.
Læs mere - Piura 75% (EU organic) 70g
Mørk chokolade, Piura Valley, Peru
Kakaobønnen, som anvendes til denne chokolade, stammer fra en sjælden hvid kakaobønne, der befinder sig i det nordlige Perus Piura Dal.
Smagsmæssigt har chokoladen noter af lime, hindbær, tørrede sveesker og pekan.
STØTTEPROJEKTET I PIURA DALEN
Original Beans opdagede denne ultra-sjældne hvide kakaobønne i 2007 langs Piura floddalen i det nordlige Peru. På grund af sine meget frugtede toner, er det blevet en af de mest prisbelønnede internationale cacaobønner.
Cacao genetiske eksperter vurderer, at Piura Blanco er en "albino" af den lokale cacao, og at det kun er denne "albino", der har overlevet tørke perioderne i Piura dalen.
Mere ekstreme vejrforhold har medført alvorlig tørke efterfulgt af oversvømmelser. Vejrforholdene i området er blevet en stor udfordring for de lokale farmere, og bevaringen og udvidelsen af skoven i Piura Dalen har fået endnu større betydning.
Salg af denne specifikke chokolade bidrager til genskovning og bevaring af 2800 hektarer skov, der er hjem for den truede Puma, samt en unik forekomst af mangeartede og smukke sommerfugle.
Hos Mark Hermann Chocolate er vi særligt glade for at anvende den i vores fyldte chokolade med hindbær, da smagen harmonerer med chokoladens aromaer.
Læs mere om Original Beans Støtteprojekter.
Læs mere - Arhuaco Businchari 82% - 70g
Chokoladen er baseret på Arhuaco Businchari bønnen, der som den eneste dyrkes af Arhuaco stammen i Sierra Nevada Nationalparken i Colombia.
Smagsmæssigt har chokoladen søde noter af krydderier og lakrids.
STØTTEPROJEKT: SIERRA NEVADA NATIONALPARK OG DENS BEBOEREI det samme område, hvor dyrkelsen af kokain og marihuana for få år siden bidrog til Colombias problemer med narkokrig, er kakaobønnen nu et symbol på fred for Arhuaco stammen og deres naboer.
Salg af denne specifikke chokolade bidrager til beskyttelsen af Sierra Nevada Nationalparken og dens beboere, herunder den truede grønne skildpadde.
Læs mere om Original Beans Støtteprojekter.
Læs mere - Zoque 88%, Selva Zoque, Mexico (EU Organic) - 70g
Chokoladen er baseret på Tabasqueño cacaobønner fra Selva Zoque området i Mexico.
Smagsmæssigt har chokoladen tropiske noter af lychee og kokos.
STØTTEPROJEKT: SELVA ZOQUE, MEXICO
De dybe grønne områder, der udgør Selva Zoque i det Sydlige Mexico, kan betragtes som chokoladens oprindelsessted. I over 4000 år har lokalbefolkningen dyrket cacao i området. Faktisk var de gamle Zoque og deres forfædre Olmecs lige så vidende som grækerne. De var stjernekiggere og benyttede en avanceret kalender. De opfant saunaen og et boldspil – og så opfandt de en kraftfuld hellig drik fra en skovfrugt, som de kaldte “kakaw”. Det var opfindelsen – ja, nogen vil måske endda gå så vidt som at kalde det fødslen – af chokolade.
Zoque og Tzotzil farmerne føler sig godt støttet og hjulpet af Original Beans, men faktisk føler Original Beans og Mark Hermann Chocolate sig beæret over at hjælpe farmerne. Sammen bevarer vi verdens originale cacao traditioner og en bæredygtig beskyttelse af Selva Zoque regnskovene.
Original Beans har blandt andet sørget for direct-trade* for 3 indfødte landsbyer samt uddannelse af farmerne i dyrkning af skovbrug og økologisk cacao farming.
Du kan læse mere om Selva Zoque på Original Beans' hjemmeside.
*Direct-trade: Mellemhandler-ledene er skåret væk og befolkningen får derfor en højere pris for deres cacao.
Læs mere om Original Beans Støtteprojekter.
Læs mere - Cusco Chuncho 100% (EU organic) - 70g
Smagen af tørrede blomster og græs markere højden på denne chocolade, der er fremstillet af den yderst sjældne Chuncho kakaobønne.
STØTTEPROJEKT: SJÆLDEN KAKAO VARIANT OG DEN MÆGTIGE KONDOR I CUSCO, PERUBeskyttelse og bevarelse af Cusco kakao varianten samt den mægtige kondor i Cusco, Peru.
Læs mere om Original Beans Støtteprojekter.
Læs mere